"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" е поредица на Money.bg. В нея ще бъдат представени едни от най-цветните, интересни и иновативни работни пространства на водещи компании в столицата.

Сутрин е. Тъкмо стигаш пред офиса с чаша кафе в ръка, чакаш асансьора преди да изкачиш доста етажи нагоре и първото нещо, което виждаш, е София на длан.

Paysafe България е част от международната група на Paysafe, която е специализирана в областта на дигиталните платежни решения. Основната дейност на компанията е свързана с обработване на разплащания, дигитални порфейли и онлайн парични решения. Компанията е на българския пазар от 2015 година, а групата има офиси в Европа, Северна Америка и Азия.

А след още няколко крачки преминаваш през цветна Италия, качваш се на колело до Дания, прескачаш до Бразилия, за да се докоснеш до футболните легенди Пеле и Роналдо, а накрая се пренасяш чак до Кралски чертог и се отпускаш в трона от "Гейм ъф тронс".

Точно такава разходка правят всеки ден хората, които са част от екипа на международната финтех компания Paysafe в България. От 2016 година служителите й наблюдават всеки ден как пулсира животът в столицата от най-високата сграда у нас - "Капитъл Форт".

Преди две години, когато Paysafe България се нанася там, в офиса работят 600 души, а съвсем наскоро броят на служителите на компанията мина 1000 души. Корените на дружеството на българския пазар обаче водят началото си още от 2002 година и тръгват от две други дружества - Skrill и Optimal Payments.

Снимка 392183

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

Днес фирмата е най-голямата в софтуерния сектор у нас, а основната й дейност се отнася до услугите, свързани с дигиталните портфейли, които предлага Paysafe. Там има и център за обслужване на клиенти, в който се работи с 16 чуждестранни езика.

"Paysafe е резултат от сливането на двете компании Skrill и Optimal Payments, които се обединиха през 2015 година. И двете преди това имаха присъствие в България. Skrill беше на пазара още от 2002 година, а Optimal Payments присъстваше у нас от 2013 година", разказва генералният мениджър на българската компания Мирослав Божилов.

Снимка 392187

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

"След обединяването им в началото на 2016 година екипът ни беше малко над 600 служители. Компанията влезе в новия си офис през януари месец на същата година, а днес вече сме 1000 души. Изборът на сградата дойде естествено, след като още преди сделката от Skrill бяха взели решение да наемат офис площи в нея", допълва той.

От тогава до сега Paysafe България постепенно разширява офиса, а днес заема 5 пълни етажа в "Капитъл форт", част от още един етаж и има допълнително пространство на приземния етаж на сградата. "Това прави горе-долу около 10 000 квадратни метра заета площ", изчислява Божилов.

Мирослав Божилов

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

Мирослав Божилов

Именно на тези 10 000 квадратни метра са събрани на едно място различни държави от Европа и отвъд нея та чак до емблематичния Кралски чертог, който е сред важните локации в небезизвестния сериал на HBO "Гейм ъф тронс".

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Надникнете в едни от най-цветните и иновативни работни места в столицата

Всъщност на етажите, на които е разположена Paysafe България, има няколко на брой конферентни зали, посветени на различни страни по света. Там човек може да посети Бразилия и да се докосне до екипа на футболната легенда Пеле, например. В залата на Дания пък истинско червено колело, окачено на стената, те пренася по уличките на Копенхаген, без да се усетиш.

"Сред местата, които най-много ми харесват, са конферентните ни зали, които са с мотиви от различни държави. Те не само са кръстени на тях, но и самата им визия предлага нещо от културата и духа на дадената държава", посочва Божилов.

Конферентната зала, посветена на Бразилия

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

Конферентната зала, посветена на Бразилия

Πoмeщeниятa, в ĸoитo ce нaмиpaт oтдeлнитe eĸипи, нe ca типичнoтo oтвopeнo paбoтнo мяcтo. Слyжитeлитe ca oтдeлeни c мoбилни пaнeли, ĸoитo им ocигypявaт дocтaтъчнo пpocтpaнcтвo да се фокусират върху задачите, но и лесен достъп един до друг, когато се наложи.

Нищо обаче не може да се мери със зоните за почивка, където те могат да четат, да играят бордови игри или пък да "поцъкат" малко PlayStation и джага с други запалени като тях. В една от двете такива зони се намира и тронът, копие от този от "Гейм ъф тронс", където най-малкото човек може да си направи едно селфи за спомен.

Зоната за почивка и игри

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

Зоната за почивка и игри

Мултинационалната уютна и същевременно иновативна визия на офиса на Paysafe България е дело на българското Cache Atelier. Дизайнът успява да спечели няколко награди за фирмата, както и да нареди компанията сред класацията на Office Snapshots за топ 25 на най-популярните офиси в света за 2016 година. Там тя стои на седма позиция редом до гиганти, като Dropbox, Red Bull и Google.

"Това, с което ни спечели визията на Cache Atelier, беше тяхната идея едновременно за приветливост и иновативност в офиса, заедно с функционалност и гъвкавост на пространството", признава Мирослав Божилов.

Снимка 392203

Източник: Money.bg / Теодор Пенчев

Още снимки от офиса на Paysafe България можете да видите в нашата галерия.