Международният лидер в предоставянето на ИТ, инженерни и здравни решения Modis потвърди, че ще отвори втори офис в България. След като компанията вече има такъв в София ще разчита на още един в Пловдив.

"В града има добър бизнес климат, в който ITO и BPO секторите могат да се развиват. Изграждайки екип тук, ние можем да помогнем на високообразованите и квалифицирани млади хора да изградят не само кариера, но и по-добро бъдеще за тях", коментира изпълнителният директор на "Модис България" Филип Рувре.

От официалното съобщение на дружеството става ясно, че за новия офис, който се намира в Regus Business Center, ще търсят софтуерни инженери, инженери техническа поддръжка и специалисти обслужване на клиенти, владеещи чужди езици.

Modis развива дейност на българския пазар от 2005 година, като досега на два пъти сменя името си - първоначално оперира под името Ajilon Bulgaria, а по-късно като Adecco.

В момента в офиса на компанията в София работят повече от 1200 души, като от нейното ръководство искат да увеличат екипа си с още 400 души до средата на следващата година.

"Модис България" предоставя специализирани ИТ услуги, както и осигурява поддръжка на центрове за данни. Компанията се занимава още с управление и поддръжка на мрежи, поддръжка на устройства за крайни потребители, разработка и поддръжка на приложения и други.

Дружеството има офиси в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия.