Най-големият руски онлайн търговецът на дребно Wildberries стартира продажби в САЩ , поръчките ще бъдат доставяни с помощта на логистични партньори, се казва в изявление на компанията, съобщава finmarket.ru.

Асортиментът на Wildberries в САЩ включва около 5,5 милиона артикула от 40,5 хиляди марки: дамско, мъжко и детско облекло, обувки и аксесоари, козметични продукти, играчки, електроника, книги и канцеларски материали, спортни стоки, както и стоки за дома.

"Отворени сме за разширяване на сътрудничеството с американските предприемачи, включително с малки и средни предприятия, чиито продукти вече са представени в много страни, в които присъстват Wildberries," каза Вячеслав Иващенко, директор по развитието на Wildberries.

Купувачите от САЩ могат да получат всички стоки чрез куриерска доставка, могат да направят поръчка в отделен онлайн магазин us.wildberries.ru, както и да използват мобилни приложения за iOS и Android.

САЩ стана 14-та държава, където компанията има присъствие. През 2021 г. Wildberries стартира продажби и в Германия, Франция, Италия, а през 2020 г. навлезе в Полша, Словакия, Израел и други страни.

Продажбите на Wildberries извън Русия в края на 2020 г. са се увеличили с 95% до 23,7 милиарда рубли. Най-голямо търсене имаше за дрехи, козметика, книги и обувки.

Wildberries е най-големият онлайн търговец на дребно в Русия. Оборотът му през 2020 г. се е увеличил с 96%, до 437,2 милиарда рубли ( около 4,75 млрд. евро при актуалния валутен курс 1 евро = 92 рубли).