През тази седмица The New York Times хвърли бомбата, че американският президент Доналд Тръмп е платил едва 1500 долара данъци през първите две години от заставането си начело на страната.

Причината за това е, че държавният глава е бил освободен от подоходен данък, тъй като е декларирал по-големи загуби, отколкото са били приходите му. От документите, с които е работила медията, става ясно още кои са "пробойните" в бизнес империята на Тръмп.

От Business Insider разглеждат кои точно са бизнесите му, които отчитат най-големи загуби.

New York Times: Тръмп не плащал данъци десет години

New York Times: Тръмп не плащал данъци десет години

През първите си две години като президент, той е платил подоходен данък на обща стойност от 1500 долара

Голф клубове

Доналд Тръмп има общо 15 голф клуба в цял свят. Според документите, той е декларирал общо 315,6 милиона долара загуби от тях от 2000 година насам. Само три от тях са допринесли за една пета от тази сума или по-точно за 63,3 милиона долара. Това са трите клуба в Европа, намиращи се в Ирландия и Шотландия.

Най-големият от всички 15 клуба е и с най-сериозни загуби

Става въпрос за Trump National Doral, в който влизат общо 4 голф игрища, тенис кортове, спа комплекс и луксозен хотел. Той се намира в Маями, Флорида.

Първоначално вниманието на медиите беше насочено към този имот през 2019 година, когато президентът предложи там да се проведе срещата на Г7 през 2020 година. Това обаче е в нарушение на американската институция.

Доналд Тръмп придобива комплекса срещу 150 милиона долара през 2012 година, като загубите от него към 2018 година се изчисляват на 162,3 милиона долара.

Хотелът Trump International във Вашингтон

Trump International Hotel отвори врати през октомври 2016 година. Той се намира в централната част на Вашингтон в реновирана сграда от 1899 година. Модернизирането ѝ е струвало 200 милиона долара. Освен, че към края на 2018 година той е натрупал загуби от 55,5 милиона долара, операторът му има неизплатени дългове в размер на 160 милиона долара.

Trump Corporation също е на загуба

Семейната компания, управляваща имоти и предлагаща услуги в сектора, отчита загуби в размер на 134 милиона долара от 2000 година насам.