Една от най-големите авиокомпании в Скандинавrs и сред Топ 10 на най-големите в Европа - Norwegian Air Shuttle, обяви, че открива нова линия от летище София.

Полетите по дестинацията София - Осло са директни и ще се изпълняват целогодишно от 24 юни 2023 година.

Полетите ще са два пъти седмично от летище София - в сряда и събота и ще се изпълняват с Boeing 737. Часовете на излитане и кацане са подходящи за всяка бизнес програма или екскурзионно пътуване до столицата на Норвегия. Билетите вече са в продажба на сайта на авиокомпанията.

"Скандинавието е стратегически регион за развитието на летище София и има сериозен пазарен потенциал, който очакваме скоро да бъде разпознат и от други авиопревозвачи", коментира Хесус Кабайеро - изпълнителен директор на летище София, по повод обявяването на новата линия.

Авиокомпания ITA Airways започна редовни полети от Рим до София

Наследникът на авиокомпания Alitalia започна редовни полети до София

Полетите са очаква да допринесат за развитието на туризма

От норвежката компания казват, че с повече маршрути и с повишена полетна честота, вече са добре подготвени за потребителското търсене за пътувания до скандинавската държава през следващия летен сезон.

Тази есен стана ясно, че наследникът на авиокомпания Alitalia също започна редовни полети до българската столица. През октомври празничният полет на ITA Airways със 71 пътници на борда бе посрещнат на столичното летище с традиционен воден салют. Полетите на авиокомпания ITA Airways между София и Рим са три пъти седмично.

От 20 април 2023 година нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира нов полет от София - два пъти седмично, до столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Разкриването на новата линия е част от стратегията на авиокомпанията за експанзия към една от най-затворените държави в света.

Wizz Air пуска полети от София до столицата Рияд в Саудитска Арабия

Wizz Air пуска полети от София до една от най-затворените страни в света

Ето от кога и колко ще струват билетите