От 20 април 2023 г. нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира нов полет от София - два пъти седмично до столицата на Саудитска Арабия - Рияд.

От сайта на авиокомпанията става ясно, че билетите вече са в продажба. Като цената на еднопосочен билет за най-близката дата е ‎175,99 лева.

Разкриването на новата линия е част от стратегията на авиокомпанията за експанзия към една от най-затворените държави в света. Днес от ‎авиокомпанията обявиха старта на общо 20 нови маршрута от Букурещ, Будапеща, Катания, Ларнака, Милано, Неапол, Рим, София, Тирана, Венеция и Виена до Рияд, Джеда и Дамам в Кралство Саудитска Арабия.

Ryanair изпревари easyJet и Wizz Air

Ryanair, easyJet или Wizz Air, ето коя е най-успешната европейска нискотарифна авиокомпания

Поглед зад печелившото второ тримесечие на въздушните превозвачи

Новите маршрути значително ще подобрят присъствието на Wizz Air в Кралството, което ще даде тласък на разрастващия се туристически сектор на Саудитска Арабия и ще допринесе за програмата Vision 2030 за утрояване на пътническия трафик към страната до 2030 г. Само това споразумение ще донесе над един милион допълнителни пътници в Саудитска Арабия Арабия догодина.

"Саудитска Арабия е една от най-вълнуващите страни в света по отношение на авиацията, представяща еклектична комбинация от възможности за пътуване с незабравими дестинации, безброй вълнуващи атракции и процъфтяваща културна среда. Днешното съобщение следва Меморандума за разбирателство, който наскоро подписахме с правителството, което ни позволява да допринесем за растежа на саудитския туризъм и цялата му екосистема", каза Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air. Като добави, че вижда Кралството като дългосрочен стратегически пазар за авиокомпанията.

Wizz Air създава дъщерна авиокомпания

Wizz Air създава дъщерна авиокомпания

Wizz Air дори обяви кой ще бъде управляващ директор на новото дружество

Wizz Air подписа меморандум за разбирателство с Министерството на инвестициите на Кралство Саудитска Арабия по инициатива на Министерството на туризма, насочена към подобряване на развитието на саудитския туристически сектор. Споразумението отразява споделена визия между страните относно потенциала, който Wizz Air може да донесе на Кралството, за да стимулира туристическото търсене, като по този начин ще допринесе значително за планирания растеж на Саудитска Арабия.

Wizz Air ще лети до Хамбург и Стокхолм от София

Wizz Air пуска две нови дестинации от София

От края на годината Wizz Air ще базира седми самолет в София