От 13 декември нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира и два нови полета - три пъти седмично до немския град Хамбург и два пъти седмично до столицата на Швеция Стокхолм. Това съобщи днес мениджърът операции на компанията Роланд Тишнър по време на пресконференция на летище София.

Билетите за новите дестинации вече са в продажба, като цените започват от 97.99 лева.

Заявката на компанията е да увеличи и честотата на дванадесетте си съществуващи в момента маршрути от и до София. 

От днес пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт - Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен - Запад).

FlixBus пуска автобусна линия между София и Истанбул, какви са цените на билетите

Компания за алтернативни пътувания пусна автобусна линия между София и Истанбул, какви са цените на билетите

Автобусите от и до София ще се движат ежедневно

От края на годната Wizz Air ще базира седми самолет в София. Към момента компанията има десет самолета в страната - шест в София, три във Варна и един в Бургас.

Допълнителният самолет, който ще бъде базиран в София ще бъде от типа "Еърбъс" А321 ceo и ще осигури допълнителни 250 000 седалки годишно. Това ще доведе до създаването на 50 работни места в авиокомпанията, главно пилоти и кабинен екипаж, но и ще подкрепи и още 200 работни места - работещи на летището, в компанията, която се занимава с наземно обслужване и извън него.

Влакът София-Истанбул потегля днес, ето какви са цените на билетите

Влакът София-Истанбул потегля днес, ето какви са цените на билетите

Станцията за пристигане е Истанбул Халкали, която се намира на 25 километра извън историческия център на града

Този самолет е един от най-екологичните, подчерта изпълнителният директор на летище София Хесус Кабайеро. Той изрази надежда да се запазят предлаганите ниски такси.

"Успешното ни сътрудничество с Wizz Air продължава. Седмият самолет и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028 г. В допълнение към разширяването на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за икономически и социален растежна София и България и нашите атрактивни летищни такси са част от този план. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на Wizz Air и вярваме в нашето позитивносъвместно бъдеще", каза той.