След като преди дни от бюджетната авиокомпания Ryanair публикуваха част от отменените си полети в съответствие с програмата за анулиране на пътувания до края на октомври, снощи под натиска на клиенти беше обявен пълният списък.

В него влизат пътувания до 28 октомври включително, като сред тях влизат и 22 от и до едно от трите летища, на които оперира компанията в България.

Справка на Money.bg показва, че Ryanair няма да обслужи няколко полета между Летище София и летище Станстед в Лондон. В това число влизат:

22 септември

F9961 Станстед - София и F9962 София - Станстед

28 септември; 5, 13,19 и 26 октомври

F9967 Станстед - София и F9968 София - Станстед

30 септември; 7, 14,21 и 28 октомври

F9967 Станстед - София и F9968 София - Станстед

Ryanair обяви само част от полетите, които ще отмени

Ryanair обяви отменените полети. Но само за три дни напред

Има ли анулирани полети от България?

В края на миналата седмица ръководството на Ryanair обяви, че ще отменя между 40 и 50 полета дневно до края на следващия месец, а като причина за това посочиха закъснения на полети заради стачки на европейски летища, както и пускането в отпуск на повече техни служители през последните месеци.

Засегнатите клиенти на авиокомпанията може да достигнат 400 хиляди, като те имат право да поискат пълно парично обезщетение или да презаверят билета си за друга дата. Обезщетенията ще се изпращат в рамките на 7 работни дни след подаване на заявката.