Преди няколко дни бюджетната авиокомпания Ryanair, която оперира и в България, обяви, че до края на следващия месец ще отменя между 40 и 50 полета дневно. Като причина от компанията посочиха, както закъснения заради стачки на европейските летища, така и пускането в отпуск на повече техни служители през тези месеци.

През почивните дни обаче липсваше информация кои точно пътувания ще бъдат анулирани през следващите дни. Под натиска на клиенти компанията пусна специална секция в официалния си сайт, където хората могат да проверят кои са въпросните полети.

Ryanair отменя между 40 и 50 полета на ден. 285 000 пътници може да бъдат засегнати

Ryanair отменя между 40 и 50 полета на ден. 285 000 пътници може да бъдат засегнати

Това ще продължи до края на октомври

Засега обаче са ясни тези до 20 септември включително. Проверка на Money.bg показа, че между от понеделник и сряда сред отменените полети няма от трите български летища в София, Пловдив и Варна, на които Ryanair оперира.

В списъка обаче влизат многобройни пътувания от Дъблин, Лондон и Барселона.

"До 50 полета дневно (под 2% от всички) са анулирани за следващите шест седмици. Вашият полет ще бъде извършен в случай, че не спе получили мейл за отмяната му", посочват от компанията.

Засегнатите потребители, които според изчисленията може да надхвърлят 280 хиляди, ще могат да поискат пълно парично обезщетение или да презаверят билета си за друго пътуване. Обезщетенията ще се изпращат в рамките на 7 работни дни след подаване на заявката.

В резултат на предприетите промени акциите на Ryanair поевтиняха с над 3% в началото на новата седмица.