От българската софтуерна компания "Мусала Софт" обявиха откриването на свой офис в столицата на Египет - Кайро. Припомняме, че през април тази година Aricoma Group (KKCG) - част от империята на един от най-богатите чешки граждани Карел Комарек, придоби 100% от собствеността на основаната преди повече от 20 години българската софтуерна компания.

В новия офис са назначени 80 служители, а целите на компанията са да позиционира Египет като следващия си голям технологичен център.

"За мен е чест да ръководя операциите на Мусала Софт в Египет като част от международен екип. Също така е привилегия да представлявам силните страни на Египет и да допринасям за световното признание на страната", коментира Самех Рабех - Регионален мениджър на компанията за Египет.

КЗК одобри продажбата на софтуерната "Мусала Софт" на чешката Aricoma Group

ИТ компания на чешки милиардер придобива българската "Мусала Софт"

Зад холдинга стои един от най-богатите чешки бизнесмени - Карел Комарек

"Мусала Софт" започва пилотно дейността си в Египет по време на пандемията в напълно отдалечен режим на работа. Днес софтуерната компания предлага на служителите си ново офис пространство с персонални и споделени работни зони.

Снимка 564365

Източник: iStock

Служителите в Египет работят по ключови за Мусала Софт проекти за големи мултинационални компании със седалища по целия свят и региона, сред които са Mubadala - ОАЕ, Deutsche Telekom - Германия, Financial Times - Великобритания, IBM - САЩ, Bosch - Германия.

"Наблюдавахме отблизо развитието на Египет в продължение на години, преди да решим да инвестираме. Сред различните фактори в страната бяхме особено привлечени от множеството висококвалифицирани таланти и положителните тенденции за бъдещето", зяви Елена Маринова - президент и председател на борда на "Мусала Софт".

Софтуерната компания има екип от над 750 души от над 10 националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти. Клиентите са предимно големи международни корпорации, сред които: IBM, VMWare, Bosch, BMW, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank и НАП-България.

Сделката, подписана от собствениците на "Мусала Софт" и Aricoma Group, беша за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на българската компания обаче остана и ще участва активно в изграждането на бъдещето на Aricoma.

Чешката Aricoma Group придобива българската софтуерна компания "Мусала Софт"

Фирма на чешки милиардер придобива българската софтуерна компания "Мусала Софт"

Сделката е за продажбата на 100% от акциите