Aricoma Group, част от KKCG и Мусала Софт сключиха споразумение за придобиването на Мусала Софт. Заедно с Мусала Софт, Aricoma Group става организация от 10 компании с консолидирани приходи от над 400 милиона евро, оперативна печалба от 39 милиона евро и над 4000 специалисти. KKCG е част от империята на един от най-богатите чешки граждани Карел Комарек.

"С Мусала на борда Aricoma става водеща компания в разработката на софтуер от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим заедно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната култура и невероятните хора на Мусала ще дадат силен тласък на съществуващите ни професионалисти и пазарен потенциал.

"Мусала Софт" ще наеме над 450 нови служители

Една от най-големите IT компании у нас ще удвои екипа си

Компанията планира да отвори офис извън Европа

Лидерите на Мусала имат доказана история на изграждане на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с предизвикателствата. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от Aricoma и заедно ще ускорим дългосрочните си планове за растеж и създаване на висока добавена стойност", казва Людовик Годе, изпълнителен директор на  Aricoma Digital.

"Обединявайки сили с  Aricoma и KKCG, се впускаме в нов, по-бърз епизод от развитието си. Синергиите с едновременно припокриващи се и допълващи се клиентска база и експертиза ни дават допълнителни увереност, енергия и вдъхновение по пътя напред.

Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развитието на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и младите хора", сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

"Мусала Софт" придоби екипа на русенска IT компания

"Мусала Софт" придоби екипа на русенска IT компания

Сделката е приключена през декември

"Удовлетворен съм, че успяхме да договорим сделка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е напълно в синхрон със стратегията ни да превърнем  Aricoma e основен европейски играч. Мусала има забележителна клиентска база, която ще допълни бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна индустрия.

Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да расте и да увеличава значимостта си, така че оставаме оптимисти за потенциала на индустрията в дългосрочен план.", добави Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG, инвестиционната компания зад  Aricoma Group.

Сделката, подписана от собствениците на Мусала Софт и  Aricoma Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще участва активно в изграждането на бъдещето на Aricoma.

"Мусала софт" избра Русе за новия си развоен център

"Мусала софт" избра Русе за новия си развоен център

Софтуерната компания отвори третия си офис в крайдунавския град заради добрата академична база и ще връща русенски специалисти, работещи в страната и чужбина

Предстои одобрение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година.

CMS Cameron McKenna са юридическият съветник, а Marylebone Capital Advisors Private Limited - финансовият съветник на Мусала Софт по сделката.