Tesla Inc е регистрирала нова компания за електрически автомобили в Шанхай. Китай се готви да премахне ограниченията за чуждестранен контрол върху компании, фокусирани върху електромобили и други, предава Reuters.

Новорегистрираната Tesla (Shanghai) Co Ltd. е част от плана на щатския производител да създаде собствен завод в Шанхай, където да сглобява своите модели. Това ще ѝ помогне да подобри позициите си на бързорастящия пазар, като избегне високите вносни мита. В момента Tesla внася всички автомобили, които продава в Китай, от САЩ.

Германските електромобили идват за Илън Мъск и Tesla

Германските електромобили идват за Илън Мъск и Tesla

Конкуренцията ще догони компанията от САЩ, защото разполага с много по-голям капацитет и опит

Пекин вече заяви, че ще премахне ограниченията върху чуждестранния контрол върху предприятия, които се занимават с автомобили, задвижвани с електричество и други чисти технологии. До 2022 г. ще бъдат премахнати ограниченията за всички автомобили производители.

Досега те трябваше да създадат съвместно предприятие с местна компания, като имаха право да държат едва до 50% от общото дружество. Политиката, която даваше достъп на китайските компании до технологии, използвани от чуждестранните конкуренти, бе в сила над две десетилетия.

Fiat Chrysler ли е спасението за Tesla?

Fiat Chrysler ли е спасението за Tesla?

Алианс между производителите ще помогне и на двете компании