Компанията за споделено пътуване Uber търси служители за офиса си в София. Технологичната фирма има нужда от старши инженерен мениджър и софтуерен инженер.

Кандидатите за мениджърската позиция трябва да имат поне 5 години опит на различни позиции в IT сектора, да умее да разпознава приоритетите и да взема отговорни ръководни решения.

Желаещите да заемат позицията на софтуерен инженер също трябва да разполагат с професионален опит и да умеят да работят успешно с Java и Go.

Uber работи от няколко години на българския пазар. Компанията спря дейността си по споделеното пътуване в България през 2015 г. след решения на КЗК и на ВАС.

Технологичната фирма обаче не напусна България, а започна проект за изграждане на център за разработване и внедряване на софтуер. Тя получи сертификат за инвеститор клас "А" през 2016 г. за разширяване на научно-изследователския си център в София за разработка и поддръжка на софтуер, който се използва от компанията в цял свят. Uber се ангажира да инвестира 500 хил. лв. и да открие 70 работни места.