Въпреки забавянето на американската икономика американският гигант в търговията на дребно Walmart залага големи надежди на азиатския пазар. Веригата обяви планове за отварянето на 500 нови магазина в Китай през следващите пет до седем години, съобщава CNN Business.

Това означава, че Walmart ще увеличи броя на обектите си там повече от двойно до 2023 година.

Независимо от отслабналата икономическа активност в държавата, потреблението все още е стабилно. И това е добра новина за американската верига, която през последното тримесечие отчете 6,3% ръст на продажбите си там срещу 2,5% увеличение на тези в световен мащаб.

Walmart инвестира 1,2 милиарда долара в Китай

Защо най-големият американски работодател инвестира $1,2 милиарда в Китай?

Вложенията ще бъдат направени през следващите 2 десетилетия

Преди няколко месеца от Walmart обявиха план за инвестирането на над 1 милиард долара в китайския и бизнес в отговор на нарасналата конкуренция от страна на местните вериги и онлайн търговците.

Сега става ясно, че част от инвестицията ще бъде използвана за модернизиране на над 200 обекта на компанията в азиатската държава.

Според изчисления на анализаторската фирма IGD Asia Китай ще изпревари САЩ като най-големия пазар за хранителни стоки в света до 2023 година. Прогнозите са, че само онлайн продажбите ще се увеличат четири пъти през този период до 205 милиарда долара.

Walmart оперира на китайския пазар от над 20 години, като в момента има 443 магазина там.

Walmart: Историята на най-голямата търговска верига в света

Walmart: Историята на най-голямата търговска верига в света

Тя управлява над 7000 магазина и дава работа на 2,2 милиона души