Гигантът в търговията в САЩ Walmart обяви, че започва пилотни проекти в сферата на здравеопазването на служителите си от началото на следващата година, които са насочени към редуциране на разходите на компанията за здравни услуги, които са едно от най-големите пера в бюджета ѝ след заплатите, предаде Reuters.

Една от програмите ще бъде започната в части от Арканзас, Флорида и Тексас, посочват от компанията, която със своите 1,4 млн. служители е най-големият частен работодател в САЩ. В тези три щата целта на програмата ще е да свързва пациентите с местни лекари, за да даде на работещите в Walmart по-надежден достъп до информация за медицинския персонал от необходимостта те да разчитат от препоръки.

Walmart: Историята на най-голямата търговска верига в света

Walmart: Историята на най-голямата търговска верига в света

Тя управлява над 7000 магазина и дава работа на 2,2 милиона души

В Северна и Южна Каролина компанията ще тества нова услуга, която ще подпомогне осчетоводяването, запазването на часове, комуникацията между лекарите и пациентите им и откриването на доставчик на медицинската услуга. Служителите на гиганта в други три щата - Колорадо, Уисконсин и Минесота, ще могат да се възползват от подобрен достъп до платформа за видеочат с лекарите, в която консултацията със специалист ще им струва само 4 долара.

Walmart също ще увеличи различни програми, насочени към финансиране на пакети за здравословни дейности. Служителите ѝ ще получат достъп до фитнеси за 18 долара на месец, а гигантът ще финансира 35 долара от всеки профилактичен преглед, извършен при най-популярния си план за здравеопазване, като тези програми ще са на разположение на работещите в компанията в цялата страна. Освен това Walmart ще разшири образователната си програма, която започна през миналата година, която предоставя медицинско образование и която е насочена към по-лесно попълване на работните места за повече от 5 хил. аптеки под нейно управление.

Walmart инвестира 1,2 милиарда долара в Китай

Защо най-големият американски работодател инвестира $1,2 милиарда в Китай?

Вложенията ще бъдат направени през следващите 2 десетилетия

Същевременно компанията открива и собствени здравни центрове. В самото начало на месеца тя откри заведение в Джорджия, предлагащо дентални прегледи, различни видове образна диагностика и консултации за психическото здраве.