Прекалената самоувереност не винаги ще ви помогне, но разумно демонстрираната увереност може да задвижи напредването ви в професионалното развитие. И по-специално, не боли да покажете здравословно самочувствие на интервю за работа.

По-долу предлагаме 11 неща, които самоуверените хора се опитват да избягват по време на интервюта за работа, според експертите по наемане на персонал.

Уверените хора не бързат, знаейки цената на навременната пауза

"Уверените хора не бързат да отговарят на всеки въпрос веднага", каза Андреа Мадън, вицепрезидент по маркетинг, цитирана от изданието HR-Portal. Може да изглежда, че демонстрирате своя опит и умения, като отговаряте веднага на всеки въпрос, но също така може да изглежда, че всъщност не сте слушали въпроса, защото вече сте планирали отговора си. Вие също така рискувате да прекъснете интервюиращия, което повечето работодатели не харесват. Дори и да знаете какво искате да кажете, изчакайте поне секунда или две, преди да отговорите. Може да откриете, че сте измислили нещо по-добро от това, което сте възнамерявали да кажете веднага."

Снимка 217627

Източник: Flickr.com

Не се извиняват твърде много

"Ето най-важното нещо, което уверените хора не правят в интервюта: те не се извиняват или обясняват твърде много", казва Лори Ди Баталия, главен изпълнителен директор на Aligned at Work. "Много хора отиват на интервюто, знаейки всичките си трудности и проблеми и се фокусират върху тях ... Често историята на самия трудов опит се губи поради прекомерни извинения (когато това не е необходимо) и прекомерно разкриване на информация. Никога не трябва да лъжете или да преувеличавате, но трябва да помислите как да разкажете историята си - от гледна точка на жертва или победител, които са научили уроците на проблемите и неуспехите? "

Избягват паразитни и думи пълнеж

"Едно от основните неща, които търся, когато уча или се подготвям за интервю, е добрата реч." каза Миранда Уилкокс, основател и обучител на Thrive Potential. "Уверените кандидати избягват паразитни думи като "мисля", "наистина" и малко вероятни абсолютни изрази като" винаги".

Снимка 227069

Източник: iStock

Те не се правят на перфектни

Уверените хора не се представят за перфектни по време на интервюта, казва Кармен Ор, вицепрезидент по човешките ресурси в eBay. "Най -уверените хора проявяват смирение, като дават примери за нещо, което се е объркало и споделят наученото от преживяното. Това подчертава както тяхното самосъзнание, така и способността им да учат. "

Елис Смит, специалист по човешки ресурси: "Уверените хора разбират, че провалите са част от живота - безполезно е да се преструвате, че не се случват, или по-лошото, че никога не сте изпитвали провал.В едно интервю уверен човек обяснява своите неуспехи и подчертава как това е довело до техния непрекъснат растеж. От друга страна, стремежът към върхови постижения може да изглежда като свръх увереност или дори арогантност. Работодателите не искат перфектния кандидат. Те се нуждаят от кандидат, който осъзнава, че грешките се случват и ще използва този опит за саморазвитие и развитие на организацията."

Те не казват само това, което смятат, че интервюиращият иска да чуе

"Уверените хора избягват да говорят в интервюта или да се опитват да отговарят на въпроси, като казват това, което смятат, че интервюиращите искат да чуят, а не това, което е истина и автентично", казва Алисън Гаридо, кариерен треньор. "Бъдете най-добрата версия на себе си, не се опитвайте да бъдете някой друг. Ако получите работата като някой друг, ще трябва да продължите да се преструвате, когато започнете да работите. Ако не получите работа, винаги ще се чудите дали бихте могли да я получите, като бъдете себе си."

Не използват дълги отговори и обяснения

"Единственото нещо, което уверените хора избягват в интервютата, е използването на излишно дълги отговори и обяснения", казва Сюзън Грей, мениджър за придобиване на таланти. "Те са готови и могат да отговорят кратко и стегнато след предварителна подготовка. Много хора попадат в капана на даването на дълъг отговор, надявайки се, че подобно на есе в колежа, те ще намерят поне част от верния отговор. По-уверените интервюиращи също така уточняват въпроса, преди да отговорят."

Снимка 227070

Източник: iStock

Не ласкаят

"Уверените хора не трябва да ласкаят интервюиращите, защото знаят цената си", казва Алън Борч, основател на DotcomDollar.com. "Вместо да се отнасят към интервюиращите като към шефове, те се отнасят към тях като към колеги. По този начин те подхождат към разговора като към улица с двупосочно движение. Това също свидетелства за отличните комуникативни умения на интервюиращите, тъй като те знаят как да водят разговор по правилния начин, използвайки правилния тон и подход."

Избягват да се хвалят

"Уверените хора никога не поемат изцяло за себе си заслугата за проект или постижение - те са готови да споделят похвали те с другите", казва Джейми Маккан, собственик на Marketing Services. "Междувременно тези, които са по-малко уверени, често поемат излишно цялата отговорност и не споделят добрите или лошите резултати с екипа си."

Те не правят сравнения

"Бих казал, че уверените хора не правят едно нещо по време на интервюта, защото показват, че се притесняват твърде много за конкуренцията. Например, те не питат за други кандидати. Те не предполагат и не се оправдават - например, "дори и да нямам толкова опит, колкото другите ...", каза Кристофър К. Лий, основател и консултант по кариерата на Purpose Redeemed. "В крайна сметка нищо от това няма значение за вас като кандидат. По някаква причина сте на интервю ... Изкушаващо е да се опитам да преценя "какви са шансовете ми?" Но ако работите с непълна информация, вашата оценка вероятно ще бъде неточна така или иначе. Така че не се закачайте за това. Подгответе се добре и направете всичко възможно в интервюто."

Избягват негативния език на тялото

"Уверените хора не докосват лицето си и не се пипат по тялото по време на интервюта", казва Виней Амин, здравен експерт и главен изпълнителен директор на Eu Natural. "Спокойствието и езикът на тялото са невероятно точни индикатори за готовността на кандидата за ролята и ако някой е уверен, той седи спокойно, със силна, естествена стойка и почти приветливо поведение - със сигурност без кръстосани ръце."

Те са уверени в способностите си

"Изнервям се, когато потенциалните служители са твърде нетърпеливи да се откажат от желаните от тях заплати, работен график или служебни задължения", казва Кендра Брунинг, основател на GameCows. "Като човек, който е бил на тяхно място, знам, че това може би е просто защото са развълнувани от тази позиция и надежден източник на доходи. Но това често кара кандидата да подценява своите умения или потенциал. Открих, че това може да се отрази на тяхната роля в моята компания; тези хора често се колебаят да поемат повече отговорност или да изпълняват задачи, които биха могли да им помогнат да се развиват с моя бизнес. Това, което най -много ме впечатлява, са потенциалните служители, които отстояват своите способности и са готови да се пазарят малко, преди да приемат заплата и длъжност, която устройства и двете страни."