Един от всеки пет жители на Острова се занимава със странична дейност, за да изкара допълнителни пари към заплатата си, пише Independent.

Изследването на One Poll, в което са участвали 2000 възрастни, сочи, че начинаещите предприемачи имат средно по два странични проекта. А един на всеки десет британци има около 4 странични занимания. Четирима от десет жители на Обединеното кралство искат да стартират свой бизнес.

Докато мъжете вече имат поне един страничен проект, който им носи пари, повечето жени казват, че биха разгледали идеята в бъдеще. Дамите обаче са по-удовлетворени, когато се занимават със своите допълнителни проекти, в сравнение с упражняването на основната професия, която имат.

Страничните дейности, които прерастват в бизнес, продължават средно над 17 години, като има и такива, които се задържат 3 десетилетия. Жените прекарват 10 допълнителни часа на седмица за своите външни занимания. Техните дейности се характеризират най-често с храни, напитки, изработка на бижута. А мъжете се концентрират върху технологиите.

Някои жители на Великобритания инвестират време за отглеждане на хранителни продукти, пивоварство и писане не книги.

Всеки пети британец споделя, че е мотивирал поне още един човек да започне да се занимава със страничен бизнес.

Пред много жители на Острова стои и притеснението, че нямат достатъчно средства, за да започнат собствен бизнес. В това отношение жените имат повече опасения, което обяснява и по-бавното нарастване на дамите в бизнеса.