Руснаците разказаха колко искат да печелят и под чието ръководство биха предпочели да работят и правят кариера. Това става ясно от проучването на портала "Work.ru", цитирано от РИА Новости.

Руските жени средно искат да получават 80 хиляди рубли на месец - (около 1185 долара или 1055 евро). В Москва желаната от рускините заплата е 97 хиляди рубли (около 1437 долара или 1280 евро).

В същото време мъжете определиха осреднено сумата от 103 хиляди рубли (1525 долара или 1358 евро) като желани месечни приходи. Жителите на руската столицата посочиха, че биха искали да получават месечно 111 хиляди рубли (1644 долара или 1464 евро).

Какви са заплатите в Русия по професии и региони

Какви са заплатите в Русия по професии и региони

Заплатите на финансистите за два пъти по-големи от средните

Възрастта на кариерния успех, когато специалист претендира за лидерска позиция, е определена от анкетираните жени на 41 години за жените и 45 години от мъжете.

Освен това само седем процента от руснаците искат да работят под управлението и покровителството на жени, докато 42 процента от анкетираните биха предпочели мъжки шеф. За останалите респонденти този въпрос не е важен.

Какви заплати вземат учителите в Русия?

Какви заплати вземат учителите в Русия?

Регионите с най-високи и най-ниски възнаграждения в образованието

Повечето анкетирани (60%) не вярват, че полът играе важна роля за успешния растеж в кариерата. В същото време всеки трети анкетиран отбелязва, че е по-трудно за жените да се изкачат по кариерната стълбица. Представителите на по-слабия пол избират този отговор още по-често - 42%.

Както показа проучването, жените са по-склонни от мъжете да търсят работа в млада възраст (18-24 години). Представителите на по-силния пол са склонни да извършват по-активна дейност в тази насока на възраст от 25-35 години.

Днес официалният валутен курс е 67,5 рубли за долар и 75,8 рубли за евро, бел. money.bg.

Заплатата, която би направила руснаците щастливи

Заплатата, която би направила руснаците щастливи

Средният руснак мечтае да получава 161 хиляди рубли - 4 472 лева