Изучаването на икономически специалности е широко застъпено в България. Почти няма висше учебно заведение в страната, което да не предлага подобно образование. 26 общо за местата, където българските студенти могат да учат икономика. Кои обаче от тях си заслужават?

Отговор дава националната рейтингова система на висшите училища в България, която в края на миналата седмица публикува класацията за 2017 година.

Четири от първите пет места са заети от столични учебни заведения. Лидер е най-старият ВУЗ в страната - Софийски университет "Св. Климент Охридски", с общ резултат от 69 точки.

Снимка 329574

Втори е Американският университет в Благоевград - 64 точки, следван от УНСС с почти същия резултат - 63 точки.

На четвърто място с 56 точки застава Висшето училище по застраховане и финанси, което се придвижва най-много в класацията през последните години. През 2012-а учебното заведение е едва на 8-мо място.

Пети в класацията е Нов български университет с 54 точки. Топ 10 допълват още Икономическия университет във Варна, Висшето транспортно училище в София, Пловдивският университет, Стопанската академия в Свищов и и Великотърновският университет.