Трудно е сами за себе си да преценим кога точно е дошъл моментът, в който е време да напуснем работата си и да потърсим нови възможности за развитие. Възможно е обаче да преценим лесно тази ситуация, като бъдем откровени пред себе си.

По думите на кариерния експерт и автор за CNBC Сузи Уелш има един кратък въпрос, който може да помогне на човек да достигне до търсения отговор.

Уелш смята, че ключът се крие в ето тези думи: "Кога беше последният път, когато направих нещо ново в работата си?". Ако отговорът е вчера, миналата седмица или дори предишния месец, значи трябва да премислите добре дали няма още какво да научите на това място, смята експертът.

"Вероятно има аспекти от професионалния живот, които не ви харесват, но подобен отговор е доказателство, че все още има какво да научите и поле за развитие", обяснява тя. "Оценете работата си и това, че тя ви позволява да растете", допълва Уелш.

От друга страна по нейните думи, ако подобна промяна не е имало през последните няколко месеца или дори години, това е ясен сигнал, че е добре да започнете да търсите нова работа.

"Вие буксувате на работното си място и сте в своята зона на комфорт, но това е рисково за вашето емоционално състояние", смята Уелш.