Въпреки социалната изолация, занятията и активностите на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) не спират, а се трансформират онлайн, за да достигнат до още повече студенти и хора, които искат да опреснят знанията си в различни сфери. Съвсем скоро - на 31 март, от 18.00 часа, предстои и първият от поредицата уебинари, които ВУЗФ организира. Той ще бъде посветен на дигиталния маркетинг и неговите приложения в бизнеса.

Гл. ас. д-р Бисер Райнов - преподавател във ВУЗФ почти от основаването на университета, ще помогне на всички участници в безплатния уебинар да разберат основите на дигиталния маркетинг само за 1 час. Той има значителен опит в областта на финансовата отчетност и анализа на бизнес проекти, като през последните години интересът му е фокусиран основно върху сферата на бизнес анализите и измерванията, свързани с онлайн проекти. Д-р Райнов е и един от инициаторите за създаването на магистърската програма по дигитален маркетинг във ВУЗФ.

По време на уебинара гл. ас. д-р Бисер Райнов ще отговори на въпросите кои са необходимите знания и притежавани качества преди да се направи първата крачка към онлайн бизнеса. Той ще сподели и какви са възможностите за създаването и развитието на кариера в дигиталното пространство. С примери от практиката той ще посочи и кои са най-честите грешки, които стават причина над 95% от онлайн начинанията да пропадат още през първата година. За да запознае интересуващите се в дълбочина с добрите и лошите страни на дигиталния маркетинг, гл. ас. д-р Райнов ще се погрижи и за разбиването на съществуващите митове и легенди за "онлайн" средата и развитието на бизнес в нея.

Местата за едночасовия уебинар по дигитален маркетинг са ограничени, а регистрацията става с предварително записване на е-мейл адрес: marketing@vuzf.bg.

От понеделник, 30 март, ВУЗФ започна да провежда всичките си лекции, упражнения и консултации дистанционно, чрез своята усъвършенствата платформа за дистанционно обучение. Паралелно с това, като част от мисията си бъде полезна за икономиката на страната, изграждайки новите бизнес лидери, Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета VUZF Lab започва да провежда и специални корпоративни онлайн обучения и консултации на фирми, с които да им помогне да преодолеят кризата, която COVID-19 ще причини на икономическо ниво.

Висшето училище по застраховане и финанси e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството и e сред водещите университети в професионалното направление "Икономика". Негов приоритет винаги е било предоставянето на богато учебно съдържание на обучаващите се чрез атрактивна и иновативна образователна система.