Амбициозният Илон Мъск има нов план за това как иска да се развива компанията му Tesla. Вчера той представи своята стратегия за разрастването на бизнеса в следващите години.

Тя включва пускането на серия електрически бусове, пикапи, както и на средни и малки кросоувъри. Освен това Мъск планира да бъде направена програма, която позволява на клиентите да ползват автомобилите си като безпилотни таксита.

Заедно с това в своя план шефът на Tesla дава обяснение за придобиването на енергийната компания SolarCity, на която е президент. Мъск посочва, че автомобилната компания няма как без соларната фирма да създаде модели с покриви, снабдени със слънчеви колектори и батерии.

Неговата визия включва с енергията, генерирана от панели на покрива вкъщи човек да може да си зарежда електрическата си кола, пише CNN Money.

Амбициозният план на Tesla за революция на пазара на електромобили

Амбициозният план на Tesla за революция на пазара на електромобили

Компанията иска да увеличи 10 пъти производството си за 2 години

В плана на Илон Мъск се посочва, че Tesla е в начален етап на производство на тежкотоварни камиони и автобуси.

Шефът на автомобилния гигант планира и да се конкурира с Google и Uber, които обявиха, че ще пуснат свои модели безпилотни таксита в следващите години.

Мъск посочва, че Tesla също има подобен проект за градовете с голямо търсене на такъв тип превози. Неговата идея обаче е малко по-различна.

Той предлага на клиентите да пускат своите автомобили на платформата за споделени превози на компанията. Така, когато те са на работа или на ваканция, автомобилът може да им носи допълнителни доходи, като извършва превози.