Един от топ мениджърите на Amazon напуска компанията. Това обяви самият той преди ден. След едногодишна почивка Джеф Блекбърн, който е и близък на главния изпълнителен директор Джеф Безос, напуска компанията, предава Business Insider.

Блекбърн работи за Amazon в продължение на 22 години и е заема редица позиции, включително като ръководител на подразделението на компанията Prime Studios.

По думите му той не се пенсионира и скоро ще разкрие с какво точно му предстои да се занимава. "Надявам се, че съм подтикнал екипа на директорите и Amazon да бъдат още по-смели и амбициозни", пише Блекбърн.

Напускането му идва на фона на промените, обявени наскоро от главния изпълнителен директор Джеф Безос. Той заяви, че напуска поста на главен изпълнителен директор, а мястото му ще бъде заето от Анди Джаси ​​през третото тримесечие на 2021 година.

Безос обаче вероятно е наясно с какво ще се занимава Блекбърн след напускането на Amazon. "Въпреки че не е съвсем готов да сподели, jblack (псевдонимът на Блекбърн в Amazon) ме държи в течение за предстоящите му планове и мога да ви уверя, че е много вълнуващо!," заяви Безос.

Преди месец дясната ръка на Безос в Amazon Джеф Уилк също обяви, че се оттегля. Сред директорите, които наскоро се оттеглиха от компанията, са и Стив Кесел, който отговаряше за бизнеса с физически магазини, и Мария Ренц, която беше вицепрезидент по доставките и съветник на Безос.