Международната застрахователна компания Generali избра Манлио Лостуци (Manlio Lostuzzi) за регионален мениджър за Централна и Източна Европа. Неговото назначение влиза в сила от 1 септември, съобщиха от компанията.

Регионът е част от Международното бизнес звено на Групата, ръководено от главния изпълнителен директор Хайме Анчустеги. Назначението на Лостуци идва след като през юни Generali обяви промени в структурата си в подкрепа на приоритетите в стратегическия план "Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа". Новата организационна структура включва разширяването на Международното бизнес звено и присъединяването на региона Централна и Източна Европа към него.

Застрахователят Generali с рекордна оперативна печалба от 4,89 милиарда евро

Застрахователят Generali с рекордна оперативна печалба от 4,89 милиарда евро

Анализаторите прогнозираха по-слабо представяне на дружеството

След тези промени Международното бизнес звено, ръководено от Хайме Анчустеги, ще бъде разделено на три подрегиона: Азия с ръководител Роберт Леонарди; Централна и Източна Европа с ръководител Манлио Лостуци; и Средиземноморие и Латинска Америка с ръководител Сантяго Вила.

Манлио Лостуци има над 30 години опит в застрахователния сектор, като той се присъединява към Assicurazioni Generali през 1986 г. През годините преминава през различни позиции в Групата. Лостуци е завършил специалност "Статистика, актюерство и икономически науки" в университета в Триест. През 2019 г. той беше избран за главен изпълнителен директор на подразделението Generali Corporate & Commercial, а от 2022 г. е ръководител на GBL Insurance Technical Coordination.

Хайме Анчустеги, главен изпълнителен директор на Международното бизнес звено на Generali, коментира: "Международното бизнес звено на Generali вече включва региона на Централна и Източна Европа. Тази промяна ще стимулира координацията и оперативната синергия между отделните пазари. Същевременно ще подкрепи изпълнението на приоритетите на стратегическия план "Партньор за цял живот 24: Двигател на растежа". Манлио ще допринесе с доказан опит и експертиза, които са от ключово значение в светлината на настоящата икономическа и социална ситуация. Те са важни и за постигането на нашите стратегически цели".

Generali придоби изцяло ЗАД Виктория

Generali придоби изцяло ЗАД Виктория

Регистрирането на сделката е извършено през м. Октомври 2014г. от Централния Депозитар в България

Манлио Лостуци ще остане на позицията на главен изпълнителен директор на Generali Global Corporate & Commercial до второ нареждане.