С годините Стив Джобс се превърна в символ на креативността и стремежът към развитие. Още в ранните си години в екипа на Apple той е имал амбицията да създаде нещо специално и уникално, но не е знаел как да намери хората, които да му помогнат в това начинание.

В интервю от 80-те години той разказва грешките, които прави при наемането на хора при първите си стъпки в кариерата си. Там той посочва задължителното, по неговите думи, изискване към кандидатите за работа.

Джобс разказва, че първоначално той се стремял да наема наричани от него "професионалисти". "Това въобще не проработи. Повечето от тях бяха клоуни. Можеха да ръководят, но не можеха да правят каквото и да е друго", споделя създателят на iPhone.

Стив Джобс казва, че тогава се обръща към хора, които са много добри в това което правят, без задължително да са професионалисти.

С други думи за него в най-важното качество за новите служители се превръща не друго, а страстта, с която работят. И с която успяват да решат сложни задачи.

Така Apple започва да наема хора, които в страстта си към технологиите следят как те се развиват и се учат какво могат да правят с тях.