Клубовете са незаменима част от нощния живот на съвременната култура, места за събиране, на които хората танцуват и пият цяла нощ. Не всички нощни клубове обаче са еднакви. Докато повечето от тях обслужват обикновения купонджия, няколко ексклузивни клуба в света предлагат изключително скъпи ястия, луксозен декор и възможности за забавления от класа. Излишно е да казваме, че подобни нощни клубове са за хора, които могат да си позволят да похарчат значителна сума пари за една вечер купон. Ако се смятате за купонджия с излишни пари за харчене, тогава ето ви няколко идеи.

Hakkasan Nightclub - Лас Вегас

Hakkasan вероятно е най-скъпият нощен клуб в света. Бутилка вино или уиски тук спокойно може да струва 100 000 долара. Намира в MGM Grand Hotel. Известни личности редовно посещават луксозния клуб. Инвестиционна фирма Alliance International Investments LLC притежава 100% от Hakkasan Group. Мъжете обикновено плащат между $30 и $75, докато жените обикновено плащат между $20 и $50, за да влязат в Hakkasan.

La Fira Club - Барселона

Този клуб е домакин на различни видове огнено шоу, както се подразбира от името. Благодарение на разнообразната си и обширна реколта вина и спиртни напитки, барът е популярен и сред купонджиите. Около 15 евро за вход, включва питие или две бири. Fira de Barcelona работи чрез партньорство между Общинския съвет на Барселона, каталунското правителство и Търговската камара на Барселона.

Cavalli - Дубай

Cavalli Club се намира в хотел Fairmont в Дубай. Това е много стилен нощен клуб, кръстен на известния италиански дизайнер Роберто Кавали. Няма такса за влизане в Cavalli Club. Все пак трябва да резервирате своята маса в Cavalli Dubai предварително, за да си осигурите влизане. Хюсеин Саджавани е настоящият собственик на италианската модна група Roberto Cavalli.

XS Club - Лас Вегас

XS Club е друга атракция от Sin City Las Vegas. Мястото разполага с голям дансинг от 1 207 квадратни метра и сервира първокласно шампанско и най-скъпите напитки. В момента Wynn Resorts притежава този клуб. Най-евтините маси в XS Las Vegas започват от 1 000 долара и обикновено се намират във вътрешния двор на клуба. Масите в основната зона започват от 2 000 долара.

Halikarnas Club - Турция

Halikarnas определено задава тон за стандарта за нощен живот и развлечения в Бодрум, Турция, а и в целия свят. Входът е около 20 евро и включва едно питие. Сюлейман Демир е този, който основа Халикарнас през 1979 г. и успешно преврърна клуба в световно призната марка.

LIV Club - Флорида

LIV Miami се простира на 1 600 квадратни м. в Маями Бийч. LIV разполага с озвучителна система Funktion One и с повече от петдесет светлинни инсталации и седем видео екрана, за да осигури визуален съпровод на DJ събития на живо. Като цяло входната такса варира от $30 до $80 в зависимост от диджея.