Престъпността в някои градове изглежда като нещо традиционно. Обикновено това са големи градове, където престъпниците не могат да бъдат намерени лесно и действат организирано. В тези градове обикновено цари бедност сред голяма част от населението, което е и причина за високата престъпност. Разбира се това не е задължително правило. В списъка на най-опасните градове в света ще видите, че Латинска Америка и Африка доминират. В Азия например може да има бедни градове, но населението е по-мирно в това отношение, може би заради религията и цялостната култура на хората там. Имайте едно на ум ако ви предстои пътуване до изброените места.

Ето списък на най-престъпните градове:

Тихуана, Мексико

Тихуана се намира в западната част на Мексико и граничи със Съединените щати. Границите на тази страна винаги са били проблем. Преди няколко години това беше Сиудад Хуарес, сега е Тихуана. Голяма част от престъпната дейност е свързана с трафик на наркотици. Бандите се опитват да доминират една над друга. Колкото и прекрасно да е това слънчево място, може би е за предпочитане да останете от другата страна на границата в Съединените щати. Сан Диего например е също толкова красиво, но много по-безопасно място за разходка.

Каракас, Венецуела

Каракас във Венецуела спокойно би могъл да си съперничи по престъпност с Тихуана. Тук наркоиндустрият е доста голяма. Много хора се забъркватв нея и убийствата преди три години бяха близо 3000 случая. Малките и бедни квартали рядко има патрулиращи полицаи и не бива да ги посещавате, дори и да искате да видите как изглежда истинският живот във Венецуела. По-добре е да останете на туристически места и да се разхождате през деня.

Рио де Жанейро, Бразилия

През 2014 г. Бразилия беше домакин на Мондиала. В опит да направи града да изглежда приятен за туристите, правителството похарчи огромни суми за строителство в центъра, пренебрегвайки други райони, които затънаха в бедност и глад. Проблемът дойде на фона на страдащото от крайна бедност население на Рио. Животът в големия град напълно загуби стойност и местните още повече се обърнаха към престъпността. Туристите и хората от други страни винаги са били лесна плячка, защото са по-малко подозрителни и предубедени към местните жители.

Питермарицбург, Южна Африка

Расизмът в Южна Африка все още е проблем. Питермарицбург и Претория са сред най-престъпните градове в света. За местните чужденците си заслужават да бъдат ограбени и може би убити, защото е вероятно да носят значителна сума пари в джобовете си. Освен това насилието към тях няма да им създаде големи проблеми. Полицията ще ги вкара в неприятности, но не за дълго.

Пейзажът напомня и гражданска война, тъй като има банди, които атакуват туристи през нощта и то с въоръжение. Ако не мислите да ходите до туристическите места, по-добре е да се разходите с местни жители, на които вярвате и да не се лутате сами.