Кои е най-добрият тест за това дали работите в красив офис? - Дали го тагвате в постовете си в Instagram?

Американското издание Inc. публикува своя списък с тазгодишните най-готини офиси в света (World's Coolest Offices), избрани от редакционния екип. Това е класация, генерирана от потребители и показваща най-сниманите централи на компании в Instagram. Социалната медия предоставя географските данни за дирекциите, които са били най-публикувани (като се ползват постове с таг "HQ" или "headquarters"- дирекции) от служители, гости и други посетители.

Ето и класацията на 10-те "най-инстаграмни" офиси:

10. Etsy

Бруклин, Ню Йорк

Онлайн магазинът, който е фокусиран основно върху ръчно изработени бижута, чанти, дрехи, домашен декор, мебели, играчки и други, се мести в масивната си нова централа близо до бреговата линия на Бруклин през 2016 г. Те работят с местни хора на изкуството за създаването на обзавеждане и стенописи и оформянето на една по-устойчива офис среда като правят сложна система за събиране и използване на дъждовната вода. Ексцентричното изкуство и бохемският стайлинг са достатъчно причудливи, за да са "достойни" за инстаграм постовете.

9. eBAy

Сан Хосе, Калифорния

Логото на EBay е забележителност в Сан Хосе и популярно място за селфита. В централата на компанията има и няколко други известни места за снимки, включително голяма колекция от трофеи в стила на PEZ кутийките (потребителите са я нарекли "стената на PEZ") и суши бар в кафенето.

Вижте тази публикация в Instagram.

Ecommerce meet-up at the mothership. #pez #collection

Публикация, споделена от AKA: Trad'r Don (@garbsafari) на

8. Uber

Сан Франциско

Uber може би е вторият по големина наемател в Сан Франциско, със седем офиса в употреба или процес на изграждане, но огромната му централа с площ 268 000 квадратни метра на Market Street е едно от най-сниманите и споделяни пространства. Архитектите от Studio O+A са се постарали това да е така.

7. Epic Games

Кари, Северна Каролина

Създателите на популярната игра Fortnite се намират по пътя към Роли, Северна Каролина и на около 5000 км от Калифорния, където са базирани повечето други американски компании за видеоигри. Основателят им Тим Суини казва, че местоположението, което са избрали пречи на компанията да бъде повлиявана от Силициевата долина. И все пак - офис, пълен с герои от игрите, които са създали, и то в големи размери, просто няма как да не е популярно за снимане място.

Вижте тази публикация в Instagram.

Visiting @fortnite team today to chat @thegameawards

Публикация, споделена от Geoff Keighley (@geoffkeighley) на

6. Google

Маунтин Вю, Калифорния

Централа на Google - Googleplex може да е на 15 години, но това не означава, че не привлича окото. Сравнително ниските сгради и площта обхващат около два милиона квадратни метра, а съоръженията включват безплатни перални помещения, два плувни басейна, няколко пясъчни волейболни игрища и поне 18 кафенета.

Вижте тази публикация в Instagram.

Happy place

Публикация, споделена от Frida González (@fridaandreag) на

5. SpaceX

Хоторн, Калифорния

Централният офис на SpaceX е известен с това, че е секретен. Посетителите обикновено се ограничават до обиколка на макета на ракета, който се намира извън основната сграда. Няма как да видите много от централата отвън, но отвътре има фабрика, стая, в която се провежда контрола на определените мисии и изобилие от авиационни части - включително капсулата Dragon, висяща от тавана.

4. Netflix

Лос Гатос, Калифорния

Двете сгради на Netflix в Лос Гатос, Калифорния, са свързани с мост, който осигурява свободното движение между тях. Те са пълни с топли цветове, много дървени елементи, киносалон и огромно централно помещение за банкети и групови дискусии. Едно от местата, най-подходящи за снимките в Instagram, e специално направеното пространство от хитовия сериал на компанията "Stranger Things".

Вижте тази публикация в Instagram.

Great day touring Netflix.

Публикация, споделена от Bryan Chan (@t.rexarms) на

3. Spotify

Стокхолм, Швеция

Покрита с тъмно синьо, зелено и лилаво, централата на Spotify e определено луксозно изглеждащо място без да бъде супер модерно. Това, което не може да се види на снимки обаче - през целия ден се чува музика отвсякъде.

2. Instagram

Менло Парк, Калифорния

Instagram се мести в масивната си централа през 2016 г. и очаквано компанията е обзавела пространството с няколко кътчета, идеални за снимки изпълнени с настроение. Останала част от помещенията е изпълнена със светли и наситени цветове, отново в готовност за привличащи окото кадри.

Вижте тази публикация в Instagram.

#instagramhq #menlopark #facebook INS HQ

Публикация, споделена от Shihui Xiang (@cherrie_sxiang) на

1. Facebook

Менло Парк, Калифорния

Новата централа на Facebook e толкова просторна, че е по-лесно да се сравни с квартал, отколкото с офис. Там може да видите дворове осеяни с чаени дървета, много кафенета, обществен парк и мащабни художествени инсталации всяка, от които създава възможност за интересна снимка за социалните медии.