В интернет има нов шампион по брой посещения. Според компанията за облачни услуги Cloudflare, TikTok е най-популярният и посещаваният уеб адрес в света през 2021 г.

Приложението за кратки видеоклипове изпревари Google за първи път в годишната класация на Cloudflares. Не се уточнява обаче дали и трафикът на китайският вариант на TikTik Douyin е взет предвид в резултатите.

TikTok бързо набира скорост и от 7-мо място през 2020 година (след Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix и Amazon) сега е начело на класацията. Смята се, че блокирането заради Covid-19 помага за популяризиране на приложението.

TikTok e собственост на китайската компания ByteDance и се превърна в най-популярното приложение сред тийнейджърите по време на пандемия.

В момента приложението е забранено в Индия, където имаше най-много потребители. Въпреки това се смята, че TikTok има 1 милиард активни потребители месечно по целия свят.

Според компанията, която проучва социалните мрежи comScore ByteDance е на 33-то място по посещаемост в Съединените щати. Като се вземат предвид данните на Cloudflares, се предполага, че истинското предимство на TikToks идва извън Америка.

Правителството в САЩ се опита да забрани TikTok по време на президента Доналд Тръмп, но не така и не успя. Администрацията на Джо Байдън засега не е обявила подобни планове.