Акциите на компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway достигнаха рекордна цена. Един брой от най-високия клас А на ценните книжа се търгуваше за 300 000 долара, което ги превърна в най-скъпите в света.

Най-скъпият клас акции на конгломерата за пръв път достигна подобна цифра. После ценните книжа отбелязаха лек спад, но затвориха на цена от 299 360 долара, което е с 1.04% по-високо. Нараствайки с повече от 22% тази година, те изпревариха по растеж индекса S & P 500, който се повиши с 20%.

Акциите на компанията постоянно растат през последните 4 десетилетия

Източник: CNBC

Акциите на компанията постоянно растат през последните 4 десетилетия

Така само с една акция на Berkshire Hathaway може да си купите 2 от най-скъпите модели на Tesla, а ако притежавате 4 акции на компанията, вече сте милионер.

По-ниският клас акции на компанията - клас Б се търгуваха на 199.34 долара за брой, като също отбелязаха растеж от 22% на годишна база.

Криптовалутите вече струват над $500 милиарда, повече от Berkshire Hathaway

Bitcoin и компания вече струват над $500 милиарда, повече от компанията на Уорън Бъфет

Инвеститорите продължават да помпат балона, което притеснява експертите

Бъфет, милиардерът инвеститор, от дълго време отказва да раздели акциите на Berkshire клас A, заявявайки, че иска дългосрочни инвеститори, а не краткосрочни спекуланти.

Отчетната стойност на акция на Berkshire нараства с 10.7% през миналата година, съобщават от компанията. През последните 52 години тя се увеличава с 19% годишно.