Tesla продължава да пише история на американския фондов пазар, като наскоро компанията се превърна в най-скъпата автомобилна компания в САЩ, а капитализацията ѝ се оказа по-голяма, отколкото тази на Ford е била някога.

От септември месец насам цената на акциите на производителя се удвои, а един анализатор смята, че те още не са достигнали своя пик.

Във вторник ценните книжа се изкачиха с 3,3% до 542,14 долара единична цена на акция. По думите на Катерин Ууд от Ark Investment акциите на Tesla може да поскъпнат 11 пъти в следващите 5 години.

Tesla вече е по-скъпа, отколкото Ford е била някога

Tesla вече е по-скъпа, отколкото Ford е била някога

За последните 12 месеца акциите на компанията са поскъпнали с 40%

По нейните думи те могат да стигнат 6000 долара до 2025 година, като това ще постави производителя на електромобили сред дружествата, минали 1 трилион долара. В момента пазарната му капитализация възлиза на малко под 100 милиарда долара, пише Market Watch.

Ууд припомня, че през февруари 2018 година никой не е повярвал на прогнозата ѝ, че Tesla някога може да стигне 4000 долара единична цена на акция, но след последните ръстове на книжата, това изглежда все по-реално.

"Очакваме, че и други автомобилни компании могат да постигнат подобен успех, като виждаме колко далеч зад Tesla са те в момента", казва експертът.

Тежък момент да залагаш срещу Tesla: продавачите на късо загубиха $8 милиарда

Тежък момент да залагаш срещу Tesla: продавачите на късо загубиха $8 милиарда

След като акциите на производителя на електромобили се изстреляха със 150%