За хората, които нямат време да си свършат работа в обслужващата ги банка през работната седмица, алтернатива остават клоновете, които са отворени и през почивните дни. В цялата страна има повече от 180 офиса на различни банки, които работят през събота или и през двата дни на уикенда, показва статистика, събрана от Money.bg.

Най-многобройни са тези в столицата - общо 66 такива, а "УниКредит Булбанк" е финансовата институция, при която активните клонове са най-много - общо 16. През събота и неделя с най-продължително работно време са тези, намиращи се в едни от големите търговски центрове в София - The Mall, "България мол" и "Парадайз". Те са отворени между 9:30/10:00 и 20:30 часа.

Първа инвестиционна банка (Fibank) пък разполага с най-много клонове с продължително работно време през уикенда. Тя има общо 10 активни такива, като от тях 6 се намират в различни молове ("Парадайз", "Мол София", "Парк център", "София Ринг мол", "Сердика център" и The Mall) и работят между 10 и 22 часа вечерта.

Централна кооперативна банка (ЦКБ) има общо 9 офиса, които работят през събота и неделя, като два от тях (в The Mall и "Сердика център") са отворени между 10 и 21/22 часа. Банка ДСК има 8 отворени клона през уикенда в София, като най-продължително работно време от 8 до 22 часа има този на летището. В търговските центрове "Мол София", "София Ринг мол", "Сердика център" и The Mall те работят между 10 и 21:30/22 часа.

В събота 7 клона на ОББ работят между 10 и 16 часа. "Райфайзенбанк" и "Пощенска банка" имат съответно по 5, "Сосиете Женерал Експресбанк" - 3, а "Банка Пиреос" - 2 клона, които работят в събота или и в събота, и в неделя.

София

Извън столицата най-много отворени клонове през почивните дни има във Варна - общо 20, а 7 от тях са на ЦКБ. И през двата дни работят 6 - по един на "Райфайзенбанк", на Банка ДСК и на Fibank и 3 на ЦКБ.

Варна

В Пловдив отворените през уикенда офиси са 14. С най-дълго работно време са тези на "УниКредит Булбанк" (събота между 10 и 19 часа), както и на Fibank (събота и неделя между 10 и 21 часа) и ЦКБ (събота и неделя между 10 и 20:45 часа).

Пловдив

В Бургас активни през почивните дни са общо 10 офиса като от тях по два имат Банка ДСК и "УниКредит Булбанк" и по един - ОББ, "Райфайзенбанк", "Сосиете Женерал Експресбанк", "Банка Пиреос", Fibank и ЦКБ.

Бургас

В Русе и Стара Загора в събота работят съответно 6 и 5 банкови клона. В неделя никой от тях не е отворен.

Русе

Стара Загора

В останалите градове в страната през почивните дни могат да бъдат посетени повече от 60 клона на различните банки. Извън столицата най-много такива имат "УниКредит Булбанк", Банка ДСК и Fibank - съответно по 26 и по 25 последните две. Повечето от клоновете в тази графа обаче работят само в събота при това с по-кратко работно време.