Акциите на производителя на Mercedes Daimler рязко паднаха, след като германската компания обяви, че по-строгите регулации за вредни емисии ще рефлектират върху доходите през 2020 и 2021 година. Това ще принуди производителя на автомобили да предприеме нови съкращения в персонала на Mercedes-Benz Cars - до края на 2022 година разходите за персонал трябва да бъдат редуцирани с повече от 1 милиард евро.

По-рано Daimnler обяви, че ще съкрати 1 100 души от лидерски позиции във филиалите на компанията в целия свят. Очаква се да бъдат съкратено около 10% от ръководството на фирмата.

Други 250 милиона фиксирани разходи ще бъдат редуцирани от бизнеса с камиони на Mercedes.

Компанията заяви, че е необходимо да се продават повече електрически превозни средства, за да може да спазят по-строгите правила на ЕС, които принуждават производителите да намалят вредните емисии на автомобилите с 37,5% до 2030 година.

Производителят на Mercedes съкращава 1 100 души от ръководни позиции

Производителят на Mercedes съкращава 1 100 души от ръководни позиции

Затварят се позиции във всички филиали на компанията по света

Компанията обяви прогнозни данни, според които се очаква възвръщаемост на продажбите от оперативни дейности на Mercedes-Benz Cars & Vans от поне 4% през 2020 година и поне 6% през 2022 година.

По-рано от Daimler посочиха, че се надяват само Mercedes-Benz Cars да постигне възвръщаемост на продажбите от 3% до 5%.

Средната прогноза за целия бизнес на компанията предвижда продажбите да нараснат с около 3% през 2020 година. Въпреки това процеси като излизането на Великобритания от ЕС и потенциалните търговски тарифи биха намалили възвръщаемостта с до 1%.

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Производителят на луксозни автомобили е в незавидна позиция