Производителят на Мercedes Daimler ще съкрати 1 100 души от лидерски позиции във филиалите на компанията по целия свят, пише Reuters, позовавайки се на германския ежедневник Sueddeutsche Zeitung.

Очаква се да бъдат съкратени около 10% от ръководството на фирмата, се посочва в писмо от ръководителя на съвета Майкъл Бреч, което се разпространява сред служителите.

"Съветът на работниците беше информиран наскоро от ръководството за финансовото състояние на компанията", казва говорителката на съвета, цитирайки писмото.

По думите на Бреч Daimler изключва задължителните уволнения като мярка до 2030 година. Доброволните напускания са възможност при консенсус и от двете страни.

Глобяват Daimler с до €1 милиард

Глобяват производителя на Mercedes с до €1 милиард

Санкцията ще бъде наложена заради нарушения при дизеловите автомобили

Новият главен изпълнителен директор на компанията зад Mercedes трябва да даде актуализация на стратегията на компанията на 14 ноември, в която е много вероятно да се включват и мерки за намаляване на разходите.

От компанията обясняват, че се извършва анализ на разходите, така че производителят на автомобили, камиони и автобуси да остане конкурентоспособен на пазара. Подробностите би трябвало да са ясни скоро.

"В момента сме в конструктивни разговори с представители на служителите и не можем да коментираме спекулации", завършват от компанията.

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Daimler отправи четвърто предупреждение за печалбата за последните 13 месеца

Производителят на луксозни автомобили е в незавидна позиция