Ericsson увеличи дела си в продажбата на мрежово оборудване през второто тримесечие на годината, а Samsung Electronics се издигна до четвърта позиция, сочи анализ на Dell'Oro, цитиран от Reuters.

Еricsson, вторият най-голям производител на мрежово оборудване, използвано от телекомите за 2G, 3G и 4G мрежи, както и Samsung, се възползваха от повишеното търсене в Съединените американски щати, а ZTE се срина на пето заради американските санкции.

На първа позиция е Huawei. Тя, заедно с Ericsson и Nokia, която е трета, са повишили пазарния си дял през второто тримесечие, спрямо първите три месеца на годината. Dell'Oro не посочва конкретни цифри за дял и приходи.

Компаниите в сектора в момента се борят с намаляващо търсене на оборудване за 4G мрежи, което достигна своя пик през 2015 г. Индустрията се готви за следващото поколение мрежи, като се очаква първите обновления в САЩ да започнат още към края на тази година.Добрият резултат за Ericsson идва, след като частично замени ZTE като доставчик на италианската Wind Tre, както и заради пазара в САЩ.

И Австралия забрани доставките на оборудване от ZTE и Huawei

И Австралия забрани доставките на оборудване от ZTE и Huawei

Пореден удар по китайските производители