За втори път в продължение на шест месеца хотелската верига на Доналд Тръмп се сблъсква с атака над компютърните системи и потенциално излага на риск информация за клиентите си.

В понеделник компанията Trump Hotel Collection призна, че компютрите ѝ са били нападнати, но не предостави никакви подробности за случилото се.

ФБР и „Сикрет сървис” разследват инцидента според Ерик Тръмп – син на милиардера Доналд Тръмп.

Американските тайни агенти водят разследване за хакерски атаки, които включват кражба на данни от кредитни карти. Представител на „Сикрет сървис” заяви, че агенцията отказва да коментира действащи разследвания.

„Както всяка друга компания в наши дни, и ние рутинно сме мишена на кибер терористи, чийто основен фокус е да навредят на големи американски компании”, заяви Ерик Тръмп в изявление до CNNMonеy.

Той добави, че веригата хотели е „ангажирана с опазването на личните данни на всички гости и ще продължи да ги съхранява зорко”.

Само преди шест месеца компанията бе принудена публично да признае, че хакери са вкарали компютърен вирус в хотели на Тръмп в САЩ и Канада, потенциално открадвайки данни от кредитни карти на клиентите в рамките на цяла година.

Доналд Тръмп, който в момента води кампания за номинация от Републиканската партия за президент на САЩ, преди време се оплакваше от хакерските атаки и твърдеше, че САЩ са старомодни по отношение на киберпространството.

Припомняме, че в средата на март хакери, свързани с колектива „Анонимните”, обявиха „тотална война” на Доналд Тръмп.

„Анонимните” обявиха „тотална война” на Доналд Тръмп

„Анонимните” обявиха „тотална война” на Доналд Тръмп

Хакерската група цели да разбие сайтовете му