Хакери, свързани с колектива „Анонимните”, обещаха да подновят кибер-операциите си срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп от 1 април. Те заплашват да „разбият кампанията му”, като свалят изборните му уебсайтове чрез мащабна атака за отказ на услуга (DDoS), предаде IB Timеs UK.

През декември 2015 г. хакерската група официално „обяви война” на Тръмп след радикална реч, в която той заяви, че на мюсюлманите трябва да бъде забранено да влизат в САЩ. Тогавашните действия доведоха до хакване на редица сайтове, но нямаха дълготраен ефект.

Ново видео изявление бе публикувано в платформата YouTube, в което се твърди, че верните почитатели и ветераните на „Анонимните” са решили да увеличат кибер-действията си срещу Тръмп, наречени #OpTrump, в много по-голям мащаб от когато и да е било.

В отделно съобщение, публикувано онлайн, хакерският колектив изброи редица уебсайтове, които са избрани за първоначални цели на атаката, сред които trump.com, donaldjtrump.com и trumphotelcollection.com. Освен това е изложена и непотвърдена лична информация, за която се загатва, че принадлежи на Доналд Тръмп, като номер на социална осигуровка, личен телефонен номер и данни за контакт с неговия агент.

Домейнът JebBush.com пренасочва към официалния уебсайт на Доналд Тръмп

Шегата, която Доналд Тръмп погоди на съперника си Джеб Буш

Борбата е безмилостно жестока

Не за първи път хакерска групировка се опитва да се прицели към Тръмп. През януари тази година друга група, наречена New World Hackers, предприе множество атаки над официалния сайт за изборната кампания на бизнесмена.

„Анонимните” редовно се захващат с високопоставени лица като част от кибер-кампаниите си. Сред предишните мишени са „Ислямска държава”, Ватиканът и турското правителство.

„Анонимните” свалиха сайт на „Ислямска държава” и го замениха с реклама на „Виагра”

„Анонимните” свалиха сайт на „Ислямска държава” и го замениха с реклама на „Виагра”

Онлайн войната с терористичната групировка продължава