Група, свързвана с хакерския колектив „Анонимните”, е проникнала в уебсайт, подкрепящ „Ислямска държава”, и го е заменила със съобщение читателите да се успокоят, както и с реклама за онлайн аптека.

Сайтове на терористичната групировка се преместиха в тъмния уеб в опит да не бъдат разкрити. Хакерската група Ghost Sec обаче, която е свързана с „Анонимните”, е свалила сайта и е сложила съобщение, в което се казва, че имало „твърде много ИДИС”, предаде британският вестник The Independent.

„Повишете спокойствието си. Твърде много хора са в тази работа с „Ислямска държава”. Моля, погледнете тази прекрасна реклама, за да можем да обновим инфраструктурата си и да ви дадем „ИДИС съдържанието”, за което всички вие копнеете отчаяно”, гласи съобщението.

Рекламата води до онлайн аптека, където плащанията стават с биткойни. Изглежда аптеката се хоства от хакерската група и позволява на хората да кликат на лекарства като „Прозак” и „Виагра”.

След атаките в Париж по-рано този месец групи, свързани с „Анонимните”, подновиха „войната” си със симпатизантите на „Ислямска държава” онлайн. Част от нападенията в кампанията включват спам атаки и докладване на акаунти в платформата за микроблогове Twitter, както и по-сложно хакерство.