Шведската верига за мебели IKEA съобщи, че ще отвори отново двата си магазина в румънската столица Букурещ на 15 май, след почти два месеца временно затваряне поради пандемията от коронавирус, предаде Seenews.

Магазините на IKEA в Румъния ще отворят отново в съответствие с решенията на румънското правителство за облекчаване на някои ограничителни мерки, се казва в съобщението на компанията. Ресторантите, бистротата и детските площадки на IKEA обаче остават затворени до по-нататъшно вземане на решение.

"Щастливи сме да видим, че ситуацията в региона се подобрява и че след Загреб и Белград можем да отворим отново магазините си в Румъния. Благодарим на всички служители, които изпълняваха задължениятаси, за да да бъдем в състояние да обслужваме клиентите по нов начин в тази ситуация", каза ръководителят на румънската верига на IKEA Виолета Ненита.

Пазаруването ще се извършва, като се вземат предвид всички препоръчителни мерки за безопасност, като спазване на дистанция, носене на предпазни средства и ежедневна дезинфекция на помещения.

В България

У нас магазините на шведската верига затвориха в средата на април, като опцията за онлайн пазаруване остана. На 6 май IKEA съобщи във фейсбук страницата си, че отваря отново магазините, с изключение на детски кътове, ресторанти, бистра и центровете за поръчки в Пловдив и Бургас, които се намират в големи търговски центрове. Спазват се всички мерки за безопасност като носене на маска и дистанция от 2 метра на клиентите.