"Инвестбанк" АД спечели награди в категориите "Лидер в дигиталните трансформации" и "Иновации" по време на деветото издание на годишните награди "Компания на годината", организирани от списание и клуб Business Lady. Финансовата институция получи отличията за услугата "Мултибанкинг".

"Благодаря за наградите, те са ценни за нас, защото в компанията на такава конкуренция, подобно признание е изключително мотивиращо. Преходът от традиционна банка към дигитална такава е сложен и изпълнен с безброй предизвикателства. Вярвам, че се движим в правилната посока, добрите резултати го доказват. Бих искал да подчертая, че ще продължим да надграждаме постигнатото, защото за нас най-важно е клиентът да бъде доволен и да се чувства комфортно, когато банкира", каза по време на церемонията Светослав Миланов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Инвестбанк" АД.

Услугата "Мултибанкинг" предоставя възможност на клиентите на "Инвестбанк" АД да управляват банковите си сметки от различни финансови институции, използвайки дигиталните платформи на банката. Проектът е базиран на принципите на отвореното банкиране, а целта е постигане на високи стандарти на финансово обслужване и клиентска удовлетвореност. Освен със сметките си в други български финансови институции, клиентите могат да оперират със средствата си от румънски и гръцки банки, както и с наличностите си в Revolut и iCard.

"Инвестбанк" АД се стреми непрекъснато да развива услугите си и да предлага иновативни и удобни решения на своите клиенти. В продължение на дигиталната трансформация на финансовата институция, от този месец клиентите на банката имат възможност да изпращат и Незабавни преводи Блинк (Blink) през Националната картова и платежна система на "Борика" АД. Трансферът отнема секунди и ако се прави през дигиталните платформи на банката е на цената на стандартен банков превод. Услугата е на разположение както на физически, така и на юридически лица с разплащателна сметка или депозит в "Инвестбанк" АД.