Световно известната водка Смирноф пусна рекламна кампания в САЩ, която се основава на руския произход на марката, за да дразни Белия Дом. Идеята е да се направи връзка с обвиненията по време на президентската кампания през 2016-та за тайно споразумение между Тръмп и Русия.

Рекламата на водката гласи "Произведена в Америка, но сме готови да говорим за връзките си с Русия под клетва."

Брандът Смирноф днес е собственост на Diageo, британска международна компания за алкохолни напитки, но води началото си от Русия през 19-ти век.

Говорител на Diageo коментира, че Смирноф се прави в Америка от повече от осем десетилетия, но повишилия се покрай новия президент интерес към произведените в САЩ продукти е създал идеалната възможност за реклама. Напомняйки този факт, заедно с руските корени на марката, от Смирноф нарочно правят връзката с актуалните събития покрай Тръмп и Русия.

Американското министерство на правосъдието назначи миналия месец бившия директор на ФБР, Робърт Мюлер, за специален прокурор, който да ръководи разследването относно потенциалната руска намеса в изборите за президент през 2016-та година.Това включва и възможни тайни споразумения между хора от кампанията на Тръмп и руски представители.

Бившият директор на ФБР, Джеймс Коми даде показания предната седмица, че президентът Тръмп го е притиснал да прекрати разследването срещу тогавашния съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Разследването се отнася за лъжливите твърдения от страна на Флин за разговорите му с руския посланик, а не за предполагаемите отношения на Тръмп с Русия.