Луксозната верига Hyatt официално отвори първия си хотел в България близо година по-късно от първоначалните планове на компанията. Новият Hyatt Regency Sofia се намира до паметника "Васил Левски" в столицата на мястото на бившето кино "Сердика".

"Радваме се да обявим откриването на нашия първи хотел Hyatt в красивата София", посочва Лоран Шодер, който е генерален мениджър на софийския хотел.

"Централното разположение на хотела е идеално за пътуващите за бизнес или почивка, които искат да разгледат този забележителен град и да се запознаят с неговата жива култура и богата история", добавя той.

Хотелът разполага със 183 стаи за гости, включително и с 22 апартамента, в които влиза и президентски такъв. Заедно с това там се помещава италианския ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar, като и с бар на покрива на сградата.

Hyatt отваря първия си хотел в България през септември

Луксозната верига Hyatt отваря първия си хотел в България през септември

След като на няколко пъти откриването му беше отлагано

Hyatt Regency Sofia има и 10 многофункционални зали с обща площ от 1468 квадратни метра, включително и с бална зала с площ от 533 квадратни метра. Тя носи името "Васил Левски" и една от най-големите такива в столицата.

През лятото на 2018 година стана ясно, че веригата Hyatt ще стъпи на българския пазар. Тогава беше обявено, че обектът в София ще заработи до края на 2019 година. Строителството обаче беше забавено заради археологически находки, открити под сградата.

В региона Hyatt има още обекти в Армения, Гърция, Русия, Турция и Украйна. Цялата група има портфолио от 900 хотелски, all-inclusive и уелнес курортни имота в 65 държави на шест континента.

Hyatt и Grand Hotel Millennium няма да отворят врати тази пролет заради епидемията

Два нови 5-звездни хотела в София няма да отворят врати заради епидемията

Три обекта с общо 1070 стаи няма да заработят заради COVID-19