Веригата луксозни хотели Hyatt официално ще отвори първия си обект в България през септември, след като епидемията от коронавирус отложи откриването му в началото на 2020 година. Хотелът Hyatt Regency Sofia се намира на столичния площад "Васил Левски" като той беше изграден на мястото на бившето кино "Сердика".

През лятото на 2018 година стана ясно, че веригата ще стъпи на българския пазар. Тогава беше обявено, че обектът в София ще заработи до края на 2019 година. Строителството обаче беше забавено заради археологически находки, открити под сградата.

След София луксозната марка Hyatt отваря хотел в друга източноевропейска столица

След София луксозната марка Hyatt отваря хотел в друга източноевропейска столица

Първият ѝ хотел у нас трябва да отвори врати преди края на 2019-а

Сега се очаква Hyatt Regency Sofia да заработи от есента на тази година, като фасадата на новия хотел вече е напълно готова. Той разполага с 183 стаи, включително 22 апартамента и президентски апартамент.

Обектът има още 10 многофункционални зали за срещи и пространство за събития с открити тераси. В хотелът ще има ресторант с италианска кухня The Revolutionary Dining Room & Bar, както и коктейл бар на покрива. Гостите ще могат да ползват още уелнес зона и фитнес център.

Hyatt и Grand Hotel Millennium няма да отворят врати тази пролет заради епидемията

Два нови 5-звездни хотела в София няма да отворят врати заради епидемията

Три обекта с общо 1070 стаи няма да заработят заради COVID-19

В региона Hyatt има още обекти в Армения, Гърция, Русия, Турция и Украйна.

Преди половин година от веригата потвърдиха, че през 2022 година ще заработи и такъв в Прага под името Andaz Prague. По проекта си в България компанията работи по него в партньорство с българската "Тера тур Сървисиз" ЕООД.

Снимки от новия хотел може да видите в галерията.