Преди три година стана ясно, че на мястото на бившето емблематично кино "Сердика" на площад "Васил Левски" в София врати ще отвори хотел от луксозната верига Hyatt. Това ще е първият у нас от тази марка.

Днес вече строежът на хотела в столицата е почти завършен, като заявката е, че той трябва да отвори врати до края на 2019 година. След откриването му Hyatt вече гледат към друга източноевропейска столица, на която ще стъпят.

Брандът планира да започне работа по първия си обект в Чехия, който ще се намира в старата част на Прага. Хотелът ще носи името Andaz Prague и трябва да бъде готов до 2022 година, съобщава сайтът Emerging Market. Той ще бъде сред първите от този клас в чешката столица.

Веригата Hyatt отваря първия си хотел в България в края на 2019-а

Веригата Hyatt отваря първия си хотел в България в края на 2019-а

Обектът ще намира на мястото на бившия хотел "Сердика" в столицата

Според информацията Andaz Prague ще разполага със 175 стаи за настаняване. Освен него в близост веригата има обекти още в Унгария и Австрия.

В София хотелът носи името Hyatt Regency. Преди месеци стана ясно, че строежът му се е забавил заради открити археологически находки.

"Hyatt Regency се забави заради археологически находки, които бяха открити, но проектът върви по план. Хотелът ще се открие през четвъртата четвърт на 2019 година", коментира тогава представителят на компанията за Югоизточна Европа Такуя Аояма в интервю.

Hyatt стартират работа по своя проект у нас в партньорство с българската "Тера тур Сървисиз" ЕООД. Според плановете той ще има 190 стаи и три ресторанта. Хотелът ще разполага още с бар на покрива, фитнес и спа център.

Международната хотелска верига Hyatt стъпва в България

Международната хотелска верига Hyatt стъпва в България

Отваря първия си обект в София