Една от големите световни хотелски вериги - Hyatt, обяви днес, че отваря свой хотел в България. Hyatt е посписал споразумение с Тера Тур Сървисиз EOOД за хотел Hyatt Regency в столицата София.

Hyatt Regency Sofia ще отбележи първия хотел в България с бранда Hyatt, и ще добави към растящото присъствие на Hyatt в Източна Европа, присъединявайки се към други 10 хотела с бранда Hyatt в Армения, Гърция, Русия, Турция и Украйна.

„Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с екипа на Тера Тур Сервиз и да отворим първия хотел Hyatt Regency в България“, каза Петер Норман, старши вицепрезидент, придобивания и развитие – Европа, Африка и Близкия изток за Hyatt.

„Hyatt Regency Sofia ще бъде проектиран, за да насърчава връзките и да служи като динамично, пълно с енергия място, където гостите ще могат да си сътрудничат, да споделят и да намират вдъхновение. Уверени сме, че световно признатият бранд Hyatt Regency ще резонира с нарастващата база на бизнес и отдих туристи, посещаващи страната.

Hyatt Regency Sofia ще бъде разположен в сърцето на столицата на площад Васил Левски, на мястото на бившия хотел "Сердика", който от години не функционира.

Отваряйки врати през 2018, Hyatt Regency Sofia ще оправдае съвременните очаквания на гостите и на организаторите на събития. Хотелът ще разполага със 190 стаи и три ресторанта, които ще продължат историята на кулинарните съвършенства, характерни за бранда Hyatt Regency, както и бар на покрива с несравнима гледка към града.

Хотелът ще бъде място за различни събития, като сватби, приеми, изложби, срещи и конференции, като предлага повече от 1200 кв.м. гъвкави съоръжения за срещи и събития. Освен това хотелът предлага фитнес и спа център.