Инвестиционната компания Berkshire Hateway, която е собственост на милиардера Уорън Бъфет, обяви, че притежава пакет акции на технологичния гигант Apple. От корпорацията посочват, че скоро ценните книжа на производителя ще се върнат към предишните си нива, след като претърпяха рекорден спад.

Berkshire Hateway държи 9,81 милиона ценни книжа на Apple към 31 март, показват данните. В края на първото тримесечие стойността на пакета се е изчислявала на сума от около 1,07 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Акциите на Apple с исторически срив

Акциите на Apple с исторически срив

Пазарната капитализация на технологичния гигант се "топи"

В момента технологичният производител се е фокусирал върху разработването на нови технологии като безпилотните автомобили. Целта на ръководството на Apple е да намали зависимостта на компанията от продажбите на смартфони.

Доставките на iPhone претърпяха срив през първото тримесечие на годината. Това отчита първи спад на продажбите от пускането на продукта на пазара преди близо десетилетие.

Продажбите на iPhone спадат за първи път от създаването му през 2007 година

Продажбите на iPhone спадат за първи път от създаването му през 2007 година

И това няма скоро да се промени

По време на днешната търговия на борсата в Ню Йорк акциите на Apple поскъпнаха с 2,2% до 92,50 долара единична цена. Причина за покачването на цената им беше съобщението на Berkshire Hateway.

След като американската корпорация потвърди за намалелите продажби на iPhone, някои от инвеститорите в компанията побързаха да разпродадат дяловете си. Това направи милиардерът Карл Айкан.

Тогава той сподели, че е продал огромния си дял в Apple до голяма степен заради притеснения относно способността на компанията да стъпи на несигурния китайски пазар.

Тим Кук успокоява: Няма място за паника. Инвеститорите да са спокойни за Apple

Тим Кук успокоява: Няма място за паника. Инвеститорите да са спокойни за Apple

Ръководството на компанията очаква нов бум с iPhone 7