С печалбите си от последните няколко дни, филмът "Играта на играчките 4: Пътешествието" официално надхвърли приходи от 1 млрд. долара в кината по света. Това прави Disney първата компания с цели 5 филма, надхвърлили милиард долара приходи за една година, пише CNN Business.

Освен това, компанията стартира и Disney+, което ще представлява нова стрийминг услуга, която с таксата си от 6.99 долара на месец ще бъде достоен конкурент на Netflix.

Disney придоби и повечето активи на 21st Century Fox, като така ще притежава още повече програми и интелектуална собственост, нужни за подсилването на Disney+.

Междувременно, останалата част от медийната и технологичната индустрия също се опитват да увеличат своите запаси от съдържание. CBS и Viacom обявиха във вторник, че се сливат, за да станат ViacomCBS, Inc. Дългоочакваната сделка между двата медийни гиганта поставя някои от най-големите компании в щоубизнеса като Paramount, MTV и Showtime обратно под един покрив. Apple TV + стартира тази есен, а WarnerMedia, компанията-майка на CNN, стартира HBO Max през следващите месеци.

Disney успя да доминира в момент, когато има пренасищане на съдържанието по телевизията, стрийминга и кината и по време, когато печалбите на местния боксофис са спаднали с около 6.5% спрямо миналата година.

Disney приключи поглъщането на 21st Century Fox за $71 милиарда   

Disney приключи поглъщането на 21st Century Fox за $71 милиарда  

Компанията ще се конкурира с технологичните лидери в индустрията - Amazon и Netfli.  

Единственият друг филм, който направи 1 млрд. долара в световен мащаб тази година, е "Спайдърмен: Далеч от дома", който е филм на Sony, продуциран с Marvel Studios на Disney.

Петте филма на Disney надхвърлили приходи от 1 млрд. долара:

1. "Отмъстителите: Краят на играта" - 2.79 млрд. долара

2. "Цар Лъв" - 1.34 млрд. долара

3. "Капитан Марвел" - 1.12 млрд. долара

4. "Аладин" - 1.03 млрд. долара

5. "Играта на играчките 4" - 1 млрд. долара

Печелившата година на Disney далеч не е приключила.

Студиото има още няколко силни заглавия за останалата част на годината, включително "Господарка на злото 2" през октомври, "Замръзналото кралство 2" през ноември и заключителната глава на сагата Скайуокър - "Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър" през декември.

"Играта на играчките 4" е четвъртият филм на Pixar, която е под шапката на Disney, генерирал 1 млрд. долара, заедно с "Феноменалните 2", "Търсенето на Дори" и "Играта на играчките 3".

Най-голямата инвестиция на Disney залага на доказания продукт Star Wars

Най-голямата инвестиция на Disney залага на доказания продукт Star Wars

Компанията ще открие две тематични зони, посветени на популярния филм