Facebook и Google заявиха, че ще оставят служителите да продължат да работят от вкъщи до края на годината, пише BBC.

Технологичните гиганти обявиха плановете да отворят офисите си скоро, но позволяват по-голяма гъвкавост на служителите, които желаят да работят от дома си.

Първоначално Google заяви, че ще запази home office режима до началото на юни. Сега компанията удължава този период с още седем месеца.

Facebook от своя страна заяви, че ще отвори отново офисите си на 6 юли, тъй като блокирането постепенно се премахва. Но не за всички служители.

Google намалява разходите си за маркетинг с 50%

Google намалява разходите си за маркетинг с 50%

За второто полугодие на 2020 година

Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай написа, че служителите, които трябва да се върнат в офиса, ще започнат работа от началото юли, като гигантът ще прилага засилени мерки за безопасност. Но по-голямата част от служителите, които могат да извършват работата си от вкъщи, ще могат да го направят до края на годината, добави той.

Съобщението съвпада с това на Facebook, тъй като все повече компании започват да разгръщат своите стратегии за връщане към работа. Ръководството все още определя кои служители ще бъдат помолени да се върнат в офисите.

Тенденцията за работа от вкъщи подхожда на някои компании. Други препроектират офис пространствата си, за да се погрижат за новите насоки за социално дистанциране. Проучвания констатират, че има и служители, които са изнервени от завръщането си на работа в средата на глобална пандемия.

Facebook изненада с отлични резултати

Facebook изненада с отлични резултати

Компанията отчете възстановяване на рекламните приходи