Френският лидер Accor може да се обедини с британския си конкурент InterContinental Hotels (IHC), като евентуална сделка между тях може да създаде най-голямата хотелска група в света. Това съобщава Reuters, позовавайки се на информация на френското издание Le Figaro.

Според информацията засега няма конкретно предложение от страна на Accor, която управлява марки, като ibis Movenpick, към IHC, която притежава в своето портфолио Holiday Inn и Crowne Plaza. От медиите изчисляват, че евентуална сделка между тях ще създаде обща верига на обща стойност от 17 милиарда долара.

Засега е ясно, че бордът на директорите на френската група подкрепя идеята за обединение, но засега главният изпълнителен директор на компанията Себастиен Базин е неин противник.

От Accor са заявили пред Reuters, че "не коментират подобни слухове", а от IHC са отказали всякакъв коментар.

Все пак обединението между двете вериги ще им позволи да изпреварят конкурента си Marriott по брой хотелски стаи, които ще бъдат над 1,6 милиона броя.

Accor отваря хотел под бранда MGallery в София

Собственикът на Novotel и ibis отваря нов хотел в столичния "Лозенец"

След реновиране обектът ще разполага с 96 стаи вместо със сегашните 77

В България Accor управлява хотелите ibis и Novotel в столицата. В края на май стана ясно, че компанията ще отвори първия си обект под бранда MGallery в столицата, след като подписа договор за франчайз за хотел "Мезон", намиращ се в близост до болница "Токуда".

В края на 2018 година стана ясно, че веригата ще навлезе чрез групата си в Източна Европа - Orbis, на пазара и в Пловдив с марката MGallery.

Междувременно InterContinental управлява хотела под едноименния бранд срещу Народното събрание в София. Той отвори врати през лятото на 2018 година.

InterContinental отвори първия си хотел в България

Международен гигант в хотелската индустрия отвори първия си обект в България (СНИМКИ)

Веригата разополага със 194 стаи и 150 души персонал в София