Хотелската верига Accor Group, която е собственик на хотелите Novotel и ibis в София, ще отвори първия си обект под бранда MGallery в столицата. Групата е подписала договор за франчайз със собственика на настоящия хотел "Мезон" в града. Той се намира в близост до болница "Токуда" и търговския център Rainbow Plaza. Преди време същата сграда беше хотел под бранда на Park Inn by Radisson.

Със сключването на франчайза между Accor Group и настоящия собственик на хотела "Грийнвил България" ЕООД сградата ще бъде обновена и ще бъде отворена отново през 2021 година.

След обновяването на хотела той ще разполага с 96 стаи вместо със сегашните 77 такива. Също така той ще има СПА и уелнес зони, включващи и басейн, както и пространство за срещи и събития.

"Бъдещият хотел MGallery е част от стратегията ни да обогатим възможностите за настаняване в столицата на България и да предлагаме на нейните посетители все по-богат избор между хотели от нашите световни брандове", посочва Каталина Тома, която е директор "Развитие" в Accor за регионите Румъния, България, Молдова и Чехия.

Марката MGallery присъства в повече от 100 дестинации по целия свят, включително в Източна Европа и градове като Прага, Будапеща, Краков, Вроцлав и Тарчин близо до Сараево. Първият обект под тази марка у нас предстои да отвори в Пловдив.

Orbis прави нов луксозен хотел в Пловдив

Orbis прави нов луксозен хотел в Пловдив

Той ще отвори врати през следващата година и ще разполага с 60 стаи и апартаменти

През миналата година от Accor обявиха, че ще отворят хотел MGallery в града, като той трябва да заработи през второто тримесечие на годината. Той се намира в близост до Стария град и разполага с 40 стаи и апартаменти, както и със спа и конферентни зали.

Собственикът на хотел "Мезон" в София - "Грийнвил България", е част от инвеститорска група, която се занимава с управлението на недвижими имоти, луксозни хотели и курорти. Инвестициите на групата са основно в луксозни хотели, разположени в Югоизточна Европа и най-вече на гръцкия пазар.

Accor управлява над 5000 хотелa в 110 дестинации по света. Компанията е стратегически партньор на Orbis Group като двете управляват над 130 обекта на пазарите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). У нас това са ibis, намиращ се до Летище София, както и Novotel на булевард "Цариградско шосе".

През миналата година от групата обявиха, че ще отворят още един хотел в София под бранда ibis Styles в близост до съществуващия Novotel.

Собственикът на ibis и Novotel в София отваря трети хотел в столицата

Собственикът на ibis и Novotel в София отваря трети хотел в столицата

Той ще се намира на булевард "Цариградско шосе" и ще заработи през 2021 година